Epiloog: Een nieuw begin

Honderd jaar in de toekomst vindt een passant enkele menselijke botten in de Pyreneeën. De technologie van zijn tijd stelt hem in staat om ze ter plekke te onderzoeken. Dat leidt tot een verrassende conclusie.

Niet helemaal onverwacht plaatste de koolstofdatering de botresten rond het jaar 2005 met een foutmarge van plus of min vijftien jaar, een tijdvlak dat overeenkwam met de Grote Catastrofe. De C14-methode was niet geschikt om een exact jaartal vast te stellen, maar kon afhankelijk van de omstandigheden de ouderdom van een proefmonster geven met een marge van tientallen of honderden of duizenden jaren. Hoe ouder, hoe groter de marge. Maar het leek in dit geval een redelijke aanname dat de onbekende jager in de tijd van de Rode Dood was omgekomen.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Epiloog: Een nieuw begin. Lees het hele hoofdstuk hier.)