Dag 44 [a]: Cabrerets

Stef en Xavier vinden het Kasteel van de Duivel in het plaatsje Cabrerets.

Van onderaf zag het kasteel er indrukwekkend en onneembaar uit. Stef schatte dat het overgebleven stuk muur zo’n tien meter breed was en misschien even hoog. De toren leek hem zes meter breed en een stukje hoger dan de muur. Hij zag vanaf de weg geen enkele mogelijkheid om bij het bouwwerk te komen. (…) 

Stef moest toegeven dat er nu wel een aantal opmerkelijke toevalligheden samen kwamen: het kasteel, de aanwezigheid van grotten, de locatie op de route naar Santiago de Compostella, de witte duivel uit de middeleeuwse bron en de plaatselijke legende over een wit geitje. Het viel allemaal uit te leggen als bewijs dat er een kern van waarheid stak in Xavier’s verhaal over een verloren schat. Daar kon hij niet omheen. 

Chateau du Diable, Cabrerets

Om het kasteel te observeren en de omgeving te kunnen bestuderen besluiten ze hun kamp op te slaan op een klif boven het plaatsje.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 21, Het Kasteel van de Duivel. Lees het hoofdstuk hier.)

Het witte geitje

Château du Diable op Google-Maps.

2 gedachten over “Dag 44 [a]: Cabrerets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *