Dag 43 [b]: Marcilhac

Grot bij Marcilhac

Na een ontmoeting met een paar gevaarlijke wilde honden vinden de twee mannen langs de Célé volop interessante overblijfselen uit de middeleeuwen. Maar van een goed verschanste campinghouder horen ze ook een verontrustend nieuwtje. Het lijkt er op dat hun achtervolgers het nog niet hebben opgegeven.

Op de grond voor het altaar lag een open doodskist, kaarsrecht in de lengteas van de kerk. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze tot hun opluchting dat die leeg was. Het deksel lag ernaast. Het was alsof de kist uitnodigend lag te wachten op iemands lichaam. Er ging een huivering door Stef heen. 

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 20, Marcilhac. Lees het hoofdstuk hier.)

Marcilhac op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *