Dag 43 [a]: Naar de Célé

Xavier ontdekt dat er een alternatieve pelgrimsroute door de vallei van de Célé loopt. Langs het riviertje zijn een hoop grotwoningen en middeleeuwse kastelen en kloosters. Er is zelfs een ‘Kasteel van de Duivel’…

Stef moest toegeven dat een plek met die naam in de buurt van de oude pelgrimsroute in het licht van Xavier’s verhaal over de schat van Eleanor wel heel erg toevallig was. Er ging een warme golf van opwinding door hem heen. Zou die hele onderneming van Xavier dan toch meer zijn dan de zoektocht naar een luchtkasteel?

En dus loopt het tweetal de volgende dag over het hoogland naar de Célé. Onderweg doen ze een gruwelijke ontdekking. 

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 19, Een andere koers. Lees het hoofdstuk hier.)

Château Anglais

Van Lot naar Célé op Google-Maps.

Eén gedachte over “Dag 43 [a]: Naar de Célé”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *