Dag 35: Saint Geniès-des-Ers

Er heerst een hittegolf. De twee voetreizigers volgen de Lot van Saint Come-d’Olt tot Estaing en bezoeken onderweg een aantal pelgrimskerkjes. Ze zijn op zoek naar sporen van de middeleeuwse pelgrimsroute in het landschap en het mysterie van de verdwenen monniken.

Xavier pakte een schrijfblok uit zijn bagage. “Laten we eens beginnen met een poging om de historische feiten die we kennen van deze streek in chronologische volgorde te plaatsen. Misschien geeft ons dat een idee van de meest voor de hand liggende route die pelgrims rond 1150 zouden nemen.” Met behulp van de aanwijzingen die Stef hem gaf begon hij een kaartje te schetsen. Hij plaatste Romeinse cijfers bij de plaatsen om de verschillende eeuwen aan te duiden.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 11, Geologie aan de Lot. Lees het hoofdstuk hier.)

Saint Côme-d’Olt – Espalion – d’Estaing – Campuac op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *