Dag 32 [a]: De Aubrac

De Aubrac

Als Stef weer bij bewustzijn komt, blijkt dat zijn oude reisgenoot Xavier hem gevonden heeft. Die stelt hem ongemakkelijke vragen en Stef stort zijn hart uit. Het pistool dat hij sinds Vézelay bij zich draagt blijkt een onverwacht geheim te bevatten. 

Xavier knikte begrijpend. “Heb je jezelf niet afgevraagd waarom er één afwijkende kogel bij zit? Vond je dat niet vreemd?” Hij legde de patronen naast het pistool op het opengevouwen shirt. (…) Xavier vouwde een multi-tool van zakformaat open tot een klein tangetje en trok met wat gemorrel de roodkoperen kogel uit zijn huls. “Kijk, normaal gesproken zit hier het kruit in, maar zie eens…” Hij hield de huls omgekeerd boven zijn linker handpalm en er viel een glimmende zwart rolletje uit. “Ik denk dat dit kan verklaren waarom men zo naarstig op zoek is naar je.”

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 8, Bekentenissen en onthullingen. Lees het hoofdstuk hier.)

De Aubrac op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *