Dag 31 [a]: De Aubrac

Col de l’Hospitalet

Stef bereikt Aumont-Aubrac, de toegang tot het hoogland van de Aubrac. Het plaatsje jaagt hem angst aan en verward trekt hij verder, het woeste natuurgebied in. Hij breekt zich het hoofd over de dreiging die hem achtervolgt. Wat wil men van hem? Hij komt tot een verlammende conclusie. 

Een koude rilling werkte zich omhoog langs zijn ruggengraat. Met een schok drong het tot hem door dat als die gekken voor niets terugdeinsden – en dat leek hem inmiddels een realistische aanname – en het zekere voor het onzekere wilden nemen, dat dan zijn leven werkelijk in gevaar kon zijn. 

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 6, Inzicht op de Aubrac. Lees het hoofdstuk hier.)

De Aubrac

Aumont-Aubrac op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *