Dag 29 [b]: Saugues

Procession des Pénitents, Saugues (foto: La Montagne/Sophie Grand)

Deze avond geniet Stef in Saugues van een aangename maaltijd in een klein restaurant, waar men aan de bar een maladie mystérieuse bespreekt. Hij is getuige van een wonderlijke, verontrustende optocht. Die loopt uit de hand en eindigt met pistoolschoten en brand. 

Een flakkerend licht reflecteerde tegen de gevels van de huizen en bewegende schaduwen van verkeersborden, regenpijpen, straatlantaarns, rolluiken en schotelantennes creëerden een grillig en vervreemdend visueel patroon op de muren. Stef meende er macaber dansende gestalten en angstwekkende grimassen in te zien. Alsof de beelden van een andere werkelijkheid probeerden door te dringen in zijn wereld – twee televisiezenders op dezelfde frequentie. 

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 4, Een processie in Saugues. Lees het hoofdstuk hier.)

Saugues op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *