Dag 28: St. Privat-d’Allier

Vandaag klimt Stef uit de kloof van de stad van de vulkanen omhoog naar het hoogland. Hij verbaast zich over de drukte op het wandelpad, totdat hij zich realiseert dat de eerste etappe vanuit de grote pelgrimskathedraal van Le Puy een favoriet uitje is voor dagtoeristen. Op de hoogvlakte wordt hij overmand door emoties en ondergaat een spirituele ervaring.

Alleen, maar met een diep besef dat hij onderdeel vormde van alles dat hem omringde, van de verste ster tot het nederigste insect – alles opgebouwd uit dezelfde atomen die zich hadden gerangschikt tot complexe moleculen die in een eeuwigdurende choreografie een spel van leven en dood met elkaar speelden en en passant het bewustzijn creëerden dat getuige kon zijn van haar eigen schepping. 

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 2, De schat van Eleanor: Hoofdstuk 2, Eendagspelgrims. Lees het hoofdstuk hier.)

St. Privat d’Allier

Saint Privat-d’Allier op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *