Dag 19: Van Noailly naar Saint Romain-la-Motte

Op een boerencamping bij Noailly filosofeert Stef over de Vrije Wil en de Demon van Laplace.

Sinds de opzienbarende neurologische experimenten van Benjamin Libet in de zeventiger jaren van de twintigste eeuw was het bekend dat de bewuste gedachte om een bepaalde handeling te verrichten pas gevormd werd nadat ons brein die beslissing al voor ons genomen had. 

Van zijn Vlaamse vriendinnen ontvangt hij die avond een tekstbericht waarin melding gemaakt wordt van een griep die veel pelgrims op hun route treft. Ze vragen ook of hij nog iets heeft gemerkt van zijn achtervolgers.

Van Charlieu naar Saint Roman la Motte

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 18, Over de Vrije Wil. Lees het hoofdstuk hier.)

Saint Romain-la-Motte op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *