Dag 18: Naar Noailly

Terwijl hij zijn voetreis vervolgt denkt Stef verder na over de rol van erfelijke factoren die van invloed zijn op het gedrag van een individu. Daarom richt hij zijn aandacht nog eens op de geschiedenis van zijn familie, op zoek naar aanwijzingen voor erfelijke invloeden op zijn eigen karakter. En hij schetst zijn levensloop vanaf het jaar 2000 en de periode dat hij besloot om spermadonor te worden. Een beslissing die toen samenhing met zijn behoefte aan zingeving, maar die hij nu achteraf niet los kan zien van zijn vragen over nature versus nurture.

In 2009 begon hij aan wat misschien wel de apotheose was van de intellectuele zwerftocht die zijn hele leven had vormgegeven. Het was de tweehonderdste viering van het geboortejaar van zijn held Charles Darwin, honderdvijftig jaar na de eerste publicatie van diens wereldschokkende boek over het ontstaan van de soorten en Stef besloot om biologie te gaan studeren aan de Vrije Universiteit.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 17, Nature of Nurture? Lees het hoofdstuk hier.)

Noailly op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *