Dag 17 [a]: Charlieu

Na de middelbare school zwalkt Stef door het leven. Hij volgt uiteenlopende opleidingen en heeft verschillende baantjes waarin hij altijd mogelijkheden vindt om nieuwe dingen te leren over het leven, de mensheid en zichzelf. Hij was tekenleraar, kinderverzorger, geschiedenisstudent en theatermedewerker. Hij woont een paar jaar in Groningen, verblijft een tijd in de Verenigde Staten en reist een half jaar door Zuidoost Azië.

Bij Connie Palmen las hij dat volgens haar het geluk de prijs is die je betaalt voor inzicht en zelfkennis en Salman Rushdie schreef in zijn meeslepende boek De grond onder haar voeten ook dat ‘zij die uit de lijst stappen de enigen zijn die het hele beeld zien’. (…) Geen geluk, wel inzicht. Moest dat dan de conclusie zijn van zijn levenslange onderzoek?

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 15, Constructie van een wereldbeeld. Lees het hele hoofdstuk hier.)

Charlieu op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *