Dag 15 [a]: Mont Saint-Rigaud

Kapiteel in Ouroux.

Onderweg komt Stef de geheimzinnige Xavier weer tegen. Stef probeert er achter te komen wat de man werkelijk beweegt en informeert naar diens belangstelling voor Eleanor en haar tijdgenoten. Xavier beweert te onderzoeken in hoeverre de moderne wandelroutes overeenkomen met de oorspronkelijke middeleeuwse pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.

“Als ik heel cynisch ben,” zei Stef, “dan denk ik dat de spirituele aantrekkingskracht van de pelgrimage tegenwoordig wordt ingezet als uithangbord voor de middenstand van de kleine afgelegen plaatsjes waar de route doorheen voert.”

Ze komen te spreken over de gevaren van de pelgrimsweg in de middeleeuwen en de verdwijning van een groepje monniken uit Cluny.

Uitkijktoren op Mont Saint-Rigaud.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 11, Middeleeuwse vergezichten. Lees het hele hoofdstuk hier.)

Mont Saint-Rigaud op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *