Dag 14: Ouroux

Deze avond ontmoet Stef in een gîte d’étape te Ouroux een bont gezelschap van wandelaars met wie hij de maaltijd deelt. Hij vertelt meer over de kruistocht van Eleanor van Aquitanië en haar echtgenoot, koning Louis VII van Frankrijk. Een Frans-Canadees van Vietnamese afkomst toont een bijzondere belangstelling voor deze geschiedenis. 

Hij had de stellige indruk dat er meer school achter de belangstelling die Xavier had getoond voor Eleanor. De Vietnamees maakte beslist een sympathieke indruk, maar Stef kon niet geloven dat hij een gewone pelgrim was. Toch leek hij ook niet op de gemiddelde sportieve wandelaar. Er was bepaald iets geheimzinnigs aan de man. 

Graftombes van Eleanor van Aquitanië en haar tweede echtgenoot, koning Hendrik II van Engeland, in Fontevrault.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 10, Avondmaaltijd in een gîte d’étape. Lees het hele hoofdstuk hier.)

Ouroux op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *