Dag 13: Cluny

Hoe inhoudslozer de mededelingen, hoe belangrijker de rol van de subtekst leek te zijn en de verborgen gevoelens die schuilgingen achter de gesproken woorden.

Dat concludeert Stef naar aanleiding van het rare gesprek dat hij de vorige avond had in het restaurant. Vandaar zijn belangstelling voor non-verbale signalen in de menselijke communicatie. We zijn ons vaak niet bewust van de gevoelens die we tonen in subtiele fysieke expressies. Waarzeggers en illusionisten gebruiken dit voor hun praktijken. En er is altijd een stemmetje in ons hoofd dat ons verhaaltjes wijsmaakt over ons gedrag en motivaties.  

Tijdens zijn bezoek aan de fameuze abdij van Cluny ontvangt hij een verontrustend SMS-berichtje van de twee Vlaamse vriendinnen. Het lijkt erop dat die ongure types uit Vézelay nu op zoek zijn naar hem.

(Citaat uit De laatste reis van Stef Lichtveld: Deel 1, De weg van Jago: Hoofdstuk 9, Kwebbeldoos. Lees het hele hoofdstuk hier.)

Cluny op Google-Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *