Agenda

» Het Natural History Museum in Londen biedt het hele Darwinjaar 2009 door tentoonstellingen rondom Charles Darwin en de evolutieleer.
» Vanaf Darwins geboortedag op 12 februari de expositie Charles Darwin en de evolutietheorie in het Universiteitsmuseum Groningen
» Vanaf 13 februari in het Universiteitsmuseum Utrecht de tentoonstelling De evolutie draait door.

Lilliput?

Welkom op Lilliput’s website. In de rechterkolom vind je uitleg over de achtergrond van deze nom-de-plume. Lilliput heeft een voorkeur voor het kleinschalige, intieme en authentieke.

Lilliput is u graag van dienst bij het beheren of schrijven van content voor uw website of het redigeren van webteksten. Ook kan Lilliput u behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van uw website en het beantwoorden van de vraag hoe u zichzelf of uw bedrijf het beste kunt presenteren op het internet. Op deze site vindt u voorbeelden van Lilliput’s werk. Neemt u gerust contact op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden.

‘Understanding is happiness’ is een motto van Lilliput. Om onszelf en de wereld te begrijpen kijkt Lilliput graag naar het verleden, de geschiedenis. Zonder overigens te vergeten dat de mens een ingebakken neiging heeft om zijn besef van de wereld aan te passen aan de omstandigheden. De geschiedenis laat zich maar al te gemakkelijk voor allerlei karretjes spannen.

Lilliput berijdt graag zijn historische stokpaardjes, daarover op deze site meer. De zwerftochten van de mens zijn een terugkerend thema. De migratie van ‘barbaarse’ volken naar het Romeinse Rijk, de omzwervingen van de Noormannen en de ondernemingen van de kruisvaarders in de middeleeuwen vinden een weerklank in de zogenaamde migratieproblemen van onze tijd.

Lilliput denkt dat de beste manier om de mens te begrijpen ligt in de bestudering van de menselijke natuur. Vandaar de belangstelling voor natural history, de ontstaansgeschiedenis van het leven en de evolutie van de mens.

Uw boekje?

Lilliput vindt het leuk om boekjes te maken, voor zichzelf of voor anderen in opdracht. Op deze website staan onder publicaties een paar voorbeelden. Onderzoek, redactie en vormgeving zijn allemaal een kolfje naar Lilliput’s hand.


Lilliput – 11 september 2008