Byzantium – the apogee

Byzantium – the apogee
John Julius Norwich
Penguin – 1993
In dit tweede deel van zijn trilogie over Byzantium meer hofintriges en interne machtsstrijd. Terwijl West-Europa gebukt gaat onder het geweld van de Vikingen in de 9-de en 10-de eeuw, houdt Byzantium stand tegen het opkomende islamitische Sultanaat van Baghdad en de Turken die uiteindelijk in 1063 het Sultanaat van Rum vestigen.
Dit is de bloeitijd van Byzantium met keizers als Basilius II (‘de Bulgarendoder’) en Michael IV (‘de Paphlagoniër’) en de verwikkelingen rond keizerinnen Zoë en Theodora. Dit deel eindigt bij keizer Alexius I Comnenus, die met zijn oproep aan het westen voor steun tegen het Sultanaat de kruistochten op gang brengt.

Lilliput – 16 mei 2008 – Boeken Reageren uitgeschakeld

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.