Ardi zet menselijke evolutie op z’n kop

-

ardi

Onze voorouders leken niet op chimpansees, dat is de belangrijkste – en controversiële – conclusie die getrokken wordt uit de bestudering van 4,4 miljoen jaar oude botresten.

De botten werden al in 1994 gevonden in Ethiopië, maar pas deze week werden in Science de resultaten van het jarenlange onderzoek bekend gemaakt. Een van de belangrijkste kenmerken van de Ardipithecus Ramidus, zoals de nieuwe verre voorouder van de mens is genoemd, is dat hij waarschijnlijk de allereerste primaat was die rechtop liep. Op basis van de bevindingen komen de onderzoekers tot de stelling dat de gemeenschappelijke voorouder van mens en aap, die ongeveer 5 miljoen jaar geleden leefde, helemaal niet op een chimpansee leek.

Science Magazine
Kennislink
NRC/Handelsblad

admin – 4 oktober 2009 – Nieuws Reageren uitgeschakeld

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.