Archeologen brengen Noordzeebodem in kaart

-

nz7000bc

Een samenwerkingsverband van onderzoekers uit Nederland en Engeland gaat de plekken op de Noordzeebodem waar prehistorische mensen leefden in kaart brengen. Het North Sea Prehistory Research and Management Framework moet leiden tot een overzicht van het landschap op de bodem van de Noordzee in de Midden-Steentijd.

Door de lagere zeespiegel was Engeland zo’n negenduizend jaar geleden verbonden met het vasteland van Europa en groepen jagers en verzamelaars leefden op het land dat nu onder water staat. Door zandwinning en gasboringen op de Noordzee bestaat het gevaar dat waardevolle archeologische vindplaatsen op de zeebodem verloren gaan.

Volkskrant

admin – 1 maart 2009 – Nieuws Reageren uitgeschakeld

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.