Repeterend DNA sleutel tot evolutie mens

Uit analyse van het DNA van vier primaten concludeert een internationale groep onderzoekers dat het erfelijk materiaal van de gemeenschappelijke voorouder van mens, chimpansee en gorilla snelle veranderingen ondervond. Deze toename van genetische mutaties werd geconstateerd in het zogenaamde repeterend DNA, dat zijn stukjes eiwit in het genoom die herhaald worden.

De snelle veranderingen in het genetisch materiaal zouden verantwoordelijk zijn voor een evolutionaire versnelling. De vraag is nu waardoor deze toegenomen genetische activiteit werd veroorzaakt. De bevindingen lijken te suggereren dat Darwin’s natuurlijke selectie niet het enige mechanisme is dat de evolutie veroorzaakt.

Volkskrant
Science Daily
Kennislink

admin – 13 februari 2009 – Nieuws Reageren uitgeschakeld

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.