Top 10 wetenschappelijke ontdekkingen 2008

Het wetenschappelijke tijdschrift Science publiceert in haar editie van 19 december een overzicht van de meest belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen van het afgelopen jaar. De grootste doorbraak is volgens het blad een geslaagd experiment met het herprogrammeren van levende cellen. Biologen van de Harvard University slaagden erin bij muizen spijsverteringscellen te wijzigen in cellen die insuline produceren.

Op de tweede plaats staat de waarneming van een drietal planeten die draaien rond een zon-achtige ster op 128 lichtjaar verwijderd van de aarde. Van de overige acht belangrijkste ontdekkingen van 2008 zijn er vijf afkomstig uit de wereld van de biotechnologie.

Volkskrant
Science

Lilliput – 22 december 2008 – Nieuws Reageren uitgeschakeld

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.