41 van de 100 Nederlanders gelooft niet in evolutie

Ongeveer de helft van alle Nederlanders beschouwt zichzelf als gelovig. Dat is een van de bevindingen van een enquête die werd uitgevoerd in opdracht van het populair-wetenschappelijke maandblad Quest. 52 Procent gelooft in een vorm van leven na de dood. 43 Procent van de Nederlanders vindt overigens dat geloof meer kwaad heeft gebracht dan goed. In het onderzoek werd geen onderscheid gemaakt tussen traditionele religies als Christendom en Islam en new-age, oosterse religies en andere vormen van spiritualiteit anderzijds. Voor 41 procent van de ondervraagden is de evolutietheorie niet acceptabel.

De Volkskrant

Lilliput – 25 november 2008 – Nieuws Comments (0)

Een reactie plaatsen

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>